Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

w w w . b a e d e c k e r . h u
 


Hírek Archívum 2008
A TOP 100 magyarországi fotó között! 2008. november 4.
 

Az eredeti méret megtekintéséhez kattintson ideA Metro Global Photo Challenge nemzetközi fotópályázatán a Száradó Színek / Drip-dried Colours című Baedecker képet beválogatták a Hungary TOP 100 zsürizett listájába.

SZAVAZZ erre a legjobb fotóra!

 

Budai kilátók teljesítménytúra 2008. október 26.
 

Október egyik pluszmunkás éjszakán a beérkezett rengeteg e-mail között tűnt fel az az üzenet, amelyet túlórai invitálásként két különböző feladótól is kézhez kaptam. Égi jelként gondolván egyből meg is fogant bennem a gondolat, mely a hónap tizenegyedikére öltött testet és a kedves meghívásoknak szivesen tettem eleget. Csoportok gátlástalan űzésén-hajszolásán edződött idegen- és túravezetőként beneveztem tehát életem legelső, 700 méteres szinttel áldott teljesítménytúrájára.

részletek

 

A G. PONT GYÖNYÖRE 2008. szeptember 13.
 

Az eredeti méret megtekintéséhez kattintson ideVéGre meGújult a HunGexpo Vásárközpont, ahol már a munka dandárjában, de méG a hivatalos átadás előtti izGatott pillanatokban jártunk. Számadatok, tarGoncák, fémívek, kiállítóterek, impressziók a főváros leGújabb G. Pontjáról és pavilonjáról.

részletek

 

ELSŐ ÖNÁLLÓ FOTÓKIÁLLÍTÁS 2008. augusztus 28.
 

AUGUSZTUS 31.- SZEPTEMBER 14. között a Le Meridien Budapest Hotel***** Átriumában "Egyéni felfedezés az Unlock Art jegyében" Kortárs Képzőművészeti Kiállítássorozat megnyitó tárlataként kerül megrendezésre a BAEDECKER.HU főszerkesztőjének fotókiállítása KÖR-ÜLMÉNYEK / CIRCLE-STANCES címmel és az azt tükröző dinamikus koncepció jegyében.

A bemutatandó művek a klasszikus síkforma stílusjegyeit a hiteles életből merítetten olykor meglepő közegbe átültetve villantanak fel hazai helyszíneket, így a tárlat a kortárs artiszti vonal mellett elegáns országimázs üzenetet is közvetít. A folyamatosan bővülő saját adattárból és képarchívumból összeállított, évek óta tudatosan felépített, tematikus sorozat készítésének helyszíneként többek között Alcsútdoboz, Apajpuszta, Balatonfüred, Debrecen, Erdőbénye, Márokpapi, Tiszaadony és Vértessomló is szerepel. Ezen kívül a kiállítás anyagában látható az eddig még nem publikált, különleges látásmódú Halászbástya sorozat egyik kiemelkedő darabja is.

Hitvallásként a photoshop használatát, vágást és utómunkálatokat teljesen kizáró válogatás anyagának mesterkéltség nélküli bemutatására ezúton szeretettel meghívjuk Önt!

 

KépKvíz Játék 2008. június 25.
 

Előző heti feladványunkat nagyon sokan jól tudták, nagy örömünkre a Hölgy játékosok is!
Ezért erre a hétre egy kicsit furfangosabb feladvány jutott, bár nem lehetetlen a megoldásra rájönni.
Ez az utolsó játékunk ebben a Fordulóban! 3 helyes megoldással több holtverseny is kialakult, így most dől el minden!

részletek

 

Legújabb Képek 2008. június 25.
 

Legújabb Képek rovatunkat folyamatosan frissítjük országos fotótárunk és képarchívumunk anyagából.
Ezen a héten már láthatóak a korábbiakban készült KÜLFÖLD kategória válogatott fotográfiái.

részletek

 

A világ Gannái és Döbröntéje 2008. június 10.
 

Gannai Esterházy MauzóleumKiváncsi arra, mi delejezte a Bakonyban az Esterházy  és a Himfy famíliákat?
Titkos családi szarkofágoktól a szarvaskői rondelláig.

Tartson velünk hetedkét falun át!


részletek

 

Az örökifjú Harley-Davidson újra dübörög 2008. június 2.
 

Harley - DavidsonAz immáron kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő alsóőrsi fesztivál beharangozására rend- hagyó sajtótájé koztatót tartottak a minap a HOG budapesti bölcsőjében. A Harley-Davidson szalon felett lévő Club 66 Étteremből üveg járólap alatt szépen szemügyre lehetett venni az idén 105 esztendős fennállását ünneplő gyár nagyvasait. Kultuszjárműként Indiana Jones legújabb epizódjában pont erre a márkára támaszkodik, pontosabban abban kapaszkodik!

részletek

 

KépKvíz Játékunk első nyertese! 2008. június 2.
 

Szeretettel köszöntjük KépKvíz Játékunk I. fordulójának nyertesét! ROMANOVICS KLÁRA rövidesen átveszi nyereményét szerkesztőségünktől. Gratulálunk!

 

Legújabb Képek 2008. június 2.
 

Legújabb Képek rovatunk feltöltése is folytatódik! Tárlatunkat folyamatosan frissítjük országos fotótárunk és képarchívumunk anyagából. Ezen a héten már láthatóak a korábbiakban készült ESEMÉNYEK és FELIRATOK - SZÁMOK kategóriák válogatott fotográfiái.

 

FRANKÓ FRAKNÓ avagy haláli hallali 2008. május 18.
 

VaddisznóMájus kilencedikén vadonatúj kiállítást avattak "Hercegi Hallali. Vadászat az Esterházy udvarban" címmel a burgenlandi Fraknó várában. A páratlan tárlat 2010 október 31-ig látogatható, melynek keretében Európa legnagyobb vadaskerti festményét először láthatja a nagyközönség. Nézzük csak, mitől annyira haláli ez a hallali és miért is olyan frankó Fraknó!

részletek

 

Két Duna-ág virágzó gallyai között 2008. május 11.
 

LófociEzúttal a Csepel-sziget és a Kis-Duna-mente kistérség folyamágak közé fogott világába látogatott a MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztálya. Az igen tartalmasra nyúlt egész napos kirándulás során számos olyan ismeretlen attrakciót sikerült bemutatni, amely méltán bizonyította: Budapest déli pereme megér egy misét, amely akár még ortodox is lehet.

részletek

 

Legújabb Képek 2008. május 7.
 

A Legújabb Képek kategória feltöltése is elkezdődött. Friss fotók már láthatók Debrecenről és Szentendréről!

 

Jó bor(portál)nak is kell a cégér... 2008. május 5.
 

Hegyalja aranya A www.wineroads.eu egy vadonatúj borturisztikai portál vagyis rövidítve "bortál", melynek "ötlet- gyárosát" faggattuk a múltról, a jelenről és a jövőbeni tervekről.

részletek

 

!!! MEGÚJULTUNK !!! - kivül, belül 2008. május 1.
 

Az elmúlt egy esztendő alatt hozzánk beérkezett visszajelzések és igények alapján oldalunkon lezajlott a jelentős és átfogó fejlesztések első szakasza, melynek kiemelt momentumait figyelmet felkeltő pirossal jelöltük. Olvasóink kérésére hozzáférhetővé és interaktívvá tettük országos Fotótárunkat és éparchívumunkat, valamint a Képeslap küldés és az egyedi Háttérkép letöltés szolgáltatásokat. Továbbá KvízKép Játék sorozatunkban hetente újabb furfangos feladványt teszünk közszemlére, melynek helyes megfejtéseit egyedi és stílusos ajándékokkal díjazzuk. Mindezen kívül rendezésre és rendszerezésre kerültek az Útleírások, Referenciák és Vendégkönyv menüpontok. Utóbbiban számos ismert és köztiszteletben álló személyiség véleményét is elolvashatják a Baedeckerről. Mert ők már látták és el is mélyedtek fotografált és verbális bugyrainkban. No de mi az Ön véleményére is kiváncsiak vagyunk! Csatlakozzon pártoló táborunkhoz és írja meg nekünk, milyen javaslatokkal tehetjük jobbá, ismertebbé és rangosabbá honlapunkat! Sőt örömmel vesszük, ha barátainak is ajánlja lapjainkat, képeinket és művészeti-kreatív tevékenységünket.

Köszönettel visszavárjuk: a Baedecker Szerkesztősége

 

EGY ÉVESEK LETTÜNK! 2008. április 5.
 

Pontosan egy esztendővel ezelőtt indult útjára honlapunk, ahol már kezdetektől fogva az igényes látogatói vendégkör minőségi elvárásainak kiszolgálása és a korrekt, objektivitásra törekvő tájékoztatás volt a célunk. Ezt a stabil irányvonalat számos fejlesztés mellett a jövőben is meg kívánjuk tartani, mert a visszajelzések alapján bizton hisszük és valljuk, hogy ez a mi utunk és egyben küldetésünk. Köszönjük az eddigi megtisztelő bizalmat és a rengeteg pozitív bíztatást, így változatlanul annak jegyében járjuk az országot-világot, hogy helytálló információt nyújtsunk, látszólag könnyeden gyönyörködtessünk vagy éppen különleges nézőpontból gondolkodtassunk. Az elhivatottság tehát jelmondatunkhoz híven idén is töretlen marad: KÉPek másKÉPpen! Tartson velünk!

 

A váci vakcina 2008. április 2.
 

MúmiaMárcius utolsó napján a MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztálya László Gyula titkár helyi szervezésében és vezetésével a pincétől a partig jócskán be lett oltva a Dunakanyar Szívének véráramába. A Nyugati Pályaud-
varról éppen úgy érkezett meg 18 fős csoportunk, ahogyan 162 esztendővel ezelőtt pontosan nyolc kocsival begördült az első vasút az indóházhoz. Zárt peronról egy rendkívül nyitott világban vette kezdetét a mélyreható városnézi séta, ami újfent igazolta, hogy Vác messze több, mint egy egész napos desztináció!

részletek

 

Brand a lelke mindennek... 2008. március 7.
 

A Magyar Turizmus Zrt. hivatalosan is bemutatta hazánk legújabb országmárka brandjét, mely a látott arculati elemek alapján simán veri a sötét tónusú és több ismeretlen hírességgel operáló, Talent for Entertaining borús kampányát! Végre markánsan és szinesen vágunk oda az elöregedő és lerágott küldőpiacnak, mert kell ide a trend és a paradigma váltás!...részletek

 
Megnyitottuk a Fórumunkban (Vendégkönyv menüpont alatt) a BRAND A LELKE MINDENNEK témát! Várjuk a véleményüket a témával kapcsolatban!

A témához

Köszönjük hozzászólásukat


ALÁZBÁSTYA ORSZÁGBLAMÁZS 2008. március 5.
 
Megnyitottuk a Fórumunkban (Vendégkönyv menüpont alatt) az ALÁZBÁSTYA ORSZÁGBLAMÁZS témát! Várjuk a véleményüket a témával kapcsolatban!

A témához

Köszönjük hozzászólásukat

 

Mostanában sportot űzök a Várból. De egyesek a Várban is sportot űznek.
Méghozzá kőkemény megélhetésit.
Míg én hegynek felfelé izzadok, mások élvezik a napsütést és a hiszékeny turistákat...


részletek


Több, mint 400 látogató 2008. március 3.
 

Februárban köszönthettük az oldal e havi 400. látogatóját, ami napi átlagban 15 olvasót jelent. Ez elég bizonyíték arra, hogy az embereket érdeklik az igényes útleírások, cikkek, fényképek, érdekességek, amelyek müködtetik az oldalt és erőt ad nekünk a jövőben is.

Köszönjük - a Baedecker szerkesztősége

Kérem, tiszteljenek meg véleményükkel az oldallal kapcsolatban a következő e-mail címre vagy az alábbiak kötöltésével, hogy jobbá tehessük az oldalt!

admin@baedecker.hu

 

Egy hajóban evezünk... 2008. február 13.
 

A Magyar Turizmus Zrt. 2008-ban is folytatja tematikus évad koncep- cióját, az idei évet a külföldiek felé a reneszánsznak, belföldön pedig a vizeknek szentelik. A turisztikai szakemberek megkérde- zése mellett az MT Zrt. által készített felmérés is bizonyítja, hogy hazai vizeink érdekesek és értékesek a belföldi utazók számára. Ezen kívül felértékelidik a turisták egészségtudatossága, a lakosság életérzése és elöregedése miatt egyre népszerőbbek a gyógy- és wellness szolgáltatások...

részletek

 

GigáSZIPÁLfordulás 2008. február 4.
 

Először úgy 10 évvel ezelőtt hallottam Róla egy profi fotós kollégától: Hazaköltözött az Öreg!
Micsoda? Kicsoda? Hát Szipál Márton, a Mester! Azóta örökösen ámulatba ejt minden interjú,TV reklám vagy fotókiállítás, ami a személyéhez kötődik. Ezért is lelkendeztem
annyira, mikor jött a nagy betűs hír: Életmű Kiállítása nyílik Debrecenben...

részletek

 


Vissza a legfrissebb Hírekhez Legfrissebb Hírek

Ugrás a tetejére

Impresszum | Szerzői jogok | Created by: Sir Mock Design | Minden Jog Fenntartva - All Rights Reserved - Copyright © 2007-2008