Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

w w w . b a e d e c k e r . h u
 


Hírek
 
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS:
Információ  
NÉV

E-MAIL
 

Hortobágy, hová vonz a vágy! 2014. május 31
 

Szabadság és végtelen rónaság. E két fogalom ezúttal újfent egybe csendül, hiszen vendégnek lenni Magyarország legelső alapítású és legnagyobb területű nemzeti parkjában mindig felemelő érzés. Ugorjunk hát fel a hajdúsági megyeszékhely felől érkező szellő, kerékpár vagy éppen hátasló nyergébe és a szálkahalmi őrház kunhalmától indulva vágjunk neki az élettel teli lapály kalandokat ígérő felfedezésének.

részletek

 

Borsókő és borkő a Szársomlyó gyomrában 2013. február 22.
 

Föld alatti kristályvilágban jártunk a Villányi Borvidék mélyén, ahol senki sem gondolná, hogy a hordókon kívül akadhat még egyéb, világra szóló látnivaló. A Borászat és Hungaricum Szakosztály szépen csendülő helyszíni beszámolója a kizárólag barlangászok által bejárható nagyharsányi csodáról.

részletek

 

Amikor a fesztivál jubileumi VOLT... 2012. július 1.
 

5 égető sivatagi nap, 200 fellépő zenekar, 95 ezer látogató a Hűség és a Hőség Városában. A huszadik alkalommal megrendezett VOLT Fesztiválon a Willy Fog Jegyiroda meghívására első kézből élhettük át a hamisítatlan soproni buliérzést.

részletek

 

Balaton Sound: 2012 szupernovája 2012. június 7.
 

Az idei Balaton Sound nagyot fog robbanni július 12-15 között Zamárdiban, ha csak a
napvilágot látott világsztárokat vesszük figyelembe és a várható jó időt, bulizó bombanőket és sármos férfiakat!

részletek

 

A fotóművészet születése 2012. április 9.
 

Július elsejéig látható a Szépművészeti Múzeum legújabb időszaki kiállítása, melyen a modern fotográfiáig vezető út mérföldkövei követhetők nyomon. A 200 képet bemutató nemzetközi tárlaton hungaricum életművel rendelkező neves magyar alkotók (Kertész, Moholy-Nagy, Pécsi) is méltó helyet kaptak.

részletek

 

Jég veled, Budapest! 2012. február 29.
 

Veszélyesen torlódó jégtáblák között, a dermesztő hideggel dacolva szaggatott szalagot a fagyos vízben a magyar jégtörő flotta legnagyobb zászlóshajója. Nem mindennapi látványosságként fővárosunkban zajlott a Duna és a „Széchenyi” bevetése

részletek

 

Én, József Attila! 2012. február 16.
 

Vitathatatlan tény, hogy József Attila költészete a magyarság szellemi örökségének eleven része. Formaösztöne és rímképletei már az óvodától végigkísérnek: „Aludj el szépen, kis Balázs.” Családtörténetét skandálva magoljuk az irodalom órákon: „Édesanyja, Pőcze Borbála mosónőként gondoskodott gyermekeiről.”

részletek

 

Röfi Ropi és Ronald Reagan 2012. február 5.
 

Az amerikai elnök mindig siet. Fagyott szoborlábait szaporázná, mert ő ilyet még nem látott. Első telét tölti itt a Szabadság téren, ahol friss szalma és sertészsír illata keveredik a hóeséssel. Régen volt emlékeket idéz Ronald Reagan.


részletek

 

Advent a végeken 2011. Karácsony hava
 

Van egy kicsi ékszer a mi országunkban.

Arra, hol a víz az Úr, a hit a lépték és szívből kínálják a szilvapálinkát.

A kincsnek neve ennyi: Tákos.


részletek

 

Fridge Fesztivál volt, van, lesz! 2011. november 20..
 

Kinek támadt az őrült ötlete, hogy egy világváros kellős közepén felkellene építeni egy 34 méteres rámpát, 250 tonna hóval beborítani majd meghívni a legjobb extrém ridereket egy laza kis versenyre, végül pedig az estére világsztár fellépőket felvonultatni?!
részletek

 

Én is jártam Isonzonál 2011. október 16.
 

Méltánytalanul elhallgatott és személyesen szinte ismeretlen hadszíntér számunkra az Isonzovölgye. Pedig minden magyar családba mélyen beleégett annak a 300 ezer fős véráldozatnak a karmája, akik a don-kanyari katonákhoz hasonlóan, idegen földön haltak hősi halált a hazáért. A Borászat és Hungaricum Szakosztály helyszíni beszámolója a szomszédos Szlovéniából.

részletek

 

Eger Blende Ember szemmel 2011. július 31.
 

A hungaricumnak számító fotós legendáink (Brassai, Capa, Hervé, Kertész, Máté, Munkácsi, Szipál...) lelkes követői világrekord kísérletre vállalkozva, ezúttal a hevesi megyeszékhelyen adtak randevút egymásnak és a technikának. A BOHUSZ mindvégig aktívan képviseltette magát a július első hétvégéjén megrendezett Fotós Fesztiválon.

részletek

 

Borvár táján tájbor vár 2011. július 19.
 

A felújított kisnánai vár falai között tartotta kóstolással egybekötött borbemutatóját a helyi Koncsos Borház. Az eseményen a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület
szervezésében vettek részt a szakújságíró kollégák.

részletek

 

Sound a lelke mindennek! 2011. július 15.
 

Ez az a fesztivál amit az elektronikus zene szerelmesei várnak egész évben (Magyarországon), ahogy véget ért az előző nyári őrület! Ha csak pár szóval kellene jellemezni, hogy mit kaptunk idén: eufória, igényesség, unalom, napfény, szervezettség.


részletek

 

Borászat és Hungaricum sajtószakosztály alakult 2011. június 11.
 

Az eredeti méret megtekintéséhez kattintson ideA Magyar Újságírók Országos Szövetségének égisze alatt működő legújabb egységként megalakult a Borászat és Hungaricum (BOHUSZ) sajtószakosztály. A széles körben jelentkezett igények által életre hívott, hiánypótló szerveződés június 7-én, a budavári Faust Borpince és Pálinkakóstoló középkori barlangtermében tartotta alapító ülését. A szervezet a hazai borászati szereplők és borsajtó összefogása mellett célul tűzte ki a Hungaricum termékek (gyulai kolbász, halasi csipke, herendi porcelán, kalocsai paprika, nemes pálinkák, Rubik-kocka, szegedi téliszalámi, tokaji aszú, üvegbeton, Zwack Unicum stb.), a magyar szellemi értékek (fotóművészet, Kodály-módszer, Nobel-díjasok, Pető Intézet, Puskás-örökség stb.) és az egyedülálló belföldi turisztikai programok-események (Kék Túra mozgalom, mohácsi busójárás, hollókői húsvét, debreceni Virágkarnevál, visegrádi Palotajátékok stb.) népszerűsítését és a kulturált fogyasztási szokások megismertetését. Az idegenforgalomban, gasztronómiában és zsurnalisztikában egyaránt jártas szakembereket összefogó grémium elnöke Zamody Gábor (szakújságíró), alelnöke Molnár Attila (Willy Fog), titkára pedig Kőrösi Tibor (Car-Avan).

 

Tovább a 2009-es Hírekhez (Archívum) Archívum 2009
Tovább a 2008-as Hírekhez (Archívum) Archívum 2008
Tovább a 2007-es Hírekhez (Archívum) Archívum 2007

Ugrás a tetejére

Impresszum | Szerzői jogok | Created by: Sir Mock Design | Minden Jog Fenntartva - All Rights Reserved - Copyright © 2007-2008